Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı

Bölümümüz 1980-81 eğitim ve öğretim yılında tek şube olarak açılmıştır. Şuanda Teknik Lise bölümü de mevcuttur.

Bölümümüz 1980-81 eğitim ve öğretim yılında tek şube olarak açılmıştır. Sonraki yıllarda yoğun istek üzerine iki şubeye çıkmış ve halen iki şube olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Üç adet atölye, bir laboratuar ve bir derslik mevcuttur. Geçen yirmi üç yıllık süre içerisinde atölyelerin donanımı geliştirilerek eğitim ve öğretimin kalitesi artırılmış, çağın gereksinimlerine uygun hale getirilmeye çalışılmıştır.

Bölümümüzde sekiz elektrik atölye öğretmeni ve bir teknisyen kadrolu olarak görev yapmaktadır. Elektrik bölümü, endüstrinin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayacak teknik elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrenciler, her türlü elektrik işinde çalışabilecek deneyimi kazanmaktadırlar. Ayrıca yüksek öğrenime devam etmek isteyen öğrencilerimiz M.Y.O’lara sınavsız geçiş yapabilmekte, bölümleriyle ilgili lisans programlarına ise ek puan uygulanmaktadır.

Eğitimlerini tamamlayıp mezun olan bölüm öğrencileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde "elektrik teknisyeni" unvanı ile çalışma imkanı bulabilirler. Elektriğin iletim ve dağıtım basta olmak üzere, tesisat, bobinaj, otomatik kumanda ve otomasyon gibi alanlarda çalışabilirler.

Bölümümüzde 6 öğretmen ve 105 öğrenci mevcuttur.

Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı Öğretmenleri

Yaşar AKKAYA