Makine Teknolojisi Alanı

Tesviye bölümü 1969 yılında sanat enstitüsü adıyla açılan okulumuzun ilk bölümüdür. Aradan geçen 25 yıl gibi bir sürede adı değişerek endüstri meslek lisesi olan ve bu güne kadar yaklaşık 2.000 mezun veren tesviye bölümü devlet sektörü ve özel sektörde ara teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır.

Bölümümüz eğitim ve öğretime devam etmektedir.tesviye bölümünde öğrenciler kültür derslerinin yanı sıra meslek dersleri ve uygulamalı atölye dersleri de görmektedirler.

Bölümümüzde 4 öğretmen ve 82 öğrenci mevcuttur.

Mezun öğrenciler,
               • Talaşlı üretim öğretmenliğine girebilir.
               • 2(iki) yıllık önlisans yüksek öğrenim programlama sınavsız olarak girebilirler.
               • Tesviye bölümünden mezun olanlar torna ve fireze atölyesi açabilirler. Ayrıca her türlü bakım- onarım üretim atölyelerinde çalışa bilirler.
               • Özel sektörde, gemi tersanelerinde, otomobil ve traktör fabrikalarında her türlü makine ve yan sanayide,
               • Fabrikaların mekanik bakım-onarım kısımlarında ve her türlü üretim hattında operatör olarak kolayca iş bulabilirler.ayrıca kalorifer ve kazan imalat hanelerinde demir döküm işyerlerinde, çelik çatı ve konstrüksiyon işlerinde, doğrama ve kalıp atölyelerinde, iş makineleri atölyelerinde iş imkanı bulabilirler .

30-10-201730-10-201730-10-201730-10-201730-10-2017

06-11-2017

Tanıtım dosyasını indirmek için tıklayın

Yayın: 18.02.2013 - Güncelleme: 06.11.2017 11:21 - Görüntülenme: 3444