Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1969 – 1970 öğretim yılında bugünkü Halk Eğitim Merkezi Binasında geçici olarak hizmete başlamıştır. Ülke ve ilçe kalkınmasında büyük pay sağlayacak mesleki eğitimin önemini artırmak amacıyla kurulan okulumuzda ilk olarak Tesviye Bölümü açılmıştır. 14/02/1977 tarihinde ise şimdiki yeri olan binasına taşınmıştır. Kendi binasında hizmete girmesiyle sırasıyla şu bölümler açılmıştır:

Bölüm Açıldığı Yıl
Elektrik Bölümü    1979 – 1980
Metal İşleri Bölümü    1982 – 1983
Mobilya Dekorasyon Bölümü    1985 – 1986
Bilgisayar (Donanım) Bölümü    1999 – 2000

2007 – 2008 Öğretim yılında ise okulumuz bünyesinde Anadolu Teknik Lisesi açılmış olup Bilişim Teknolojileri Alanında hizmet vermektedir.

Aynı zamanda 2005 – 2006 öğretim yılında 29/12/2005 tarihi itibariyle okulumuz döner sermaye çalışmalarına açılmıştır. Döner sermaye çalışmalarının gelmesi ile öğrencilerin piyasa şartlarında kazanabilecekleri bilgi ve deneyimleri, okul ortamında öğretmen gözetiminde kazanmaları da sağlanmış oldu. Bölümler bu vesileyle yetersiz kalan veya ihtiyaç bulunan makine ve cihazları da alma ihtiyacı duyarak işletme ortamını bir eğitim kurumuna taşımış oldu.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu Milli Eğitimi Geliştirme Projesi kapsamında müfredat programlarının yanı sıra, öğrencilerin branşa yönelmelerini sağlamak amacıyla alan ve dal uygulaması getirilmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz birçok bilgiyi edinmenin yanında, kendi istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda uygun branşa yönelmeleri sağlanması amaçlanmıştır. Buna göre, mevcut bölümlerin isim değişiklikleri ile beraber, okulun ve çevrenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ilgili dallar açılmıştır. Dalların seçimi belirlenirken özellikle öğrencilerin kendileri için gerekli olan gelecek planlarını yapabilmeleri esas alınmıştır.

Bu bölümler ve dal isimleri şunlardır;

Eski Adı Yeni Adı Açılan Dal
Bilgisayar Bölümü    Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Teknik Servisi
Tesviye Bölümü Makine Teknolojisi Alanı Makine Bakım Onarım
Mobilya-Dekorasyon Bölümü     Ahşap Teknolojisi Alanı Mobilya İmalatı
Metal İşleri Bölümü Metal Teknolojisi Alanı Kaynakçılık Dalı
Elektrik Bölümü Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı     - Elektrik Tesisatçılığı
- Pano Montörlüğü
- Elektrikli Ev Aletleri

Okulumuz kuruluş itibariyle eski bir okul olmasına karşın OGYE çalışmaları kapsamında teknolojisini her geçen gün yenileme çalışmaları içerisinde olup, son iki yıl içerisinde okulumuza bir çok yeni makine ve teçhizat kazandırılmıştır. Aynı zamanda bakanlıktan sağlanan ödenekle 2006-2007 öğretim yılında okulun kalorifer tesisatları komple yenilenmiş, 2007-2008 öğretim yılı itibariyle de dış cephe ve iç cephe boya işlemleri tamamlanmıştır. Ayrıca Kasım ayı itibariyle yerel imkanlar kullanılarak okulumuz bahçesinin bir kısmına asfalt dökülmüş olup, halen çevre düzenlemesi çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir.

Okulumuzun Tarihçesi

Bölüm Açıldığı Yıl