Ara

Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi günlük zaman çizelgelerinde yeniden bir düzenleme yapılmış cuma günleri öğleden Sonraları gecikmelerin önüne geçebilmek için  Cuma Gunü öğleden sonraki ders saatleri değiştirilip 15 dakika ileriye alınmıştır tüm öğretmenler ve öğrencilerimize duyurulur...

Ara

Türk Dili ve Edebiyatı dersi 9.Sınıf I.Dönem,II. Ortak sınav uygulama tarihleri belli oldu.Buna göre;

Sınav Tarihi                -    21/12/2018

Sınav Saati                 -     11:00

Mazeret Sınav Tarihi    -    31/12/2018      Şeklindedir.

Yazılı Sınav Sonuçları 31/12/2018   tarihinde,    Mazeret Sınav Sonuçları ise 07/01/2019   tarihinde açıklanacaktır.

Ara

Yılın Genç Araştırmacısı,Birincilik -ikincilik-Üçüncülük Ödülleri ve Teşvik Ödülleri kapsamına alınan çalışmalar aşagıda belirtilmiştirr.Tübitak Projelerine katılacak olan öğretmenlerimizin bu örnekleri hassasiyetle inceleyerek referans alabilir,farklı çalışmalar kazandırabilirler.Tüm öğretmenlerimize çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

Ara

ARTIK MEBBİS GİRİŞİ İLE E OKUL,WEB  ,EBA ,EKURS,BİRMİLYON FİKİR,DYS,EYAYIN UYGULAMALARINA ULAŞILABİLMEKTEDİR.

Ara

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hezarfen isminin bir marka olduğunu vurgulayarak, ailelere “Çocuklarınızı aşırı korumayın” diye seslendi. Çocukların mücadele etmesi gerektiğini belirten Milli Eğitim Bakanı, özetle şunları söyledi:

“Biz insanımızı yetiştirirken hem maddi olarak becerilerin artmasına yardımcı olmak, hem de onların anlam açısından çok daha donanımlı olmasına dikkat etmek zorundayız. Aksi takdirde çocuklarımız tek kanatlı büyür. Biz istiyoruz ki çift kanatlı çocuklarımız olsun. Maddi, manevi alanlarda gelişmiş olsun. İnşallah tüm bu heyecanı yükselterek, hep beraber Türkiye’nin geleceğini omuzlamak istiyoruz. Türkiye artık imkanları çok olan bir ülke.

BIRAKIN KENDİ ZAMANLARINI YAŞASINLAR
Anne-babalardan ricam şudur, bu çocuklarla siz aynı tarihte yaşıyorsunuz fakat aynı zamanda yaşamıyorsunuz. Bırakın onlar kendi zamanlarını yaşasınlar. Kendi geçmişinizde yaşadıklarınızdan etkilenerek onların hayatını biçimlendirmeye çalışmayın. Onları başka bir gelecek bekliyor. Bırakın kendi zamanlarına göre yetişsinler. Rahmetli babaannem ‘Ot kökü üzerine büyür’ derdi. Bu çocuklar sizin kökünüzün üzerinde büyüyecekler, hiç merak etmeyin.

Ara

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından ‘Öğretmen Ziya Selçuk’ imzasıyla paylaştığı mesajında, “Sevgili anne babalar, hafta sonları ‘bizim çocukları’ size gönderiyoruz. Bayrak sizde. Tüm gününüzü çocuklarımızla, sevgiyle, saygıyla, bilgiyle, görgüyle, kültürle, neşeyle geçirmenizi dilerim” ifadelerini kullandı.