T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

: Uzaktan Eğitim Mesleki Gelişim Programları

T.C.

     VEZİRKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI

       İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

 

 

Sayı:  53491995-774.01.01-E.6438510                                                                      17.04.2020

Konu: Uzaktan Eğitim Mesleki 

              Gelişim Programları

 

 

 

 

VEZİRKÖPRÜ...............................MÜDÜRLÜĞÜNE

                                                           

 

İlgi :Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 15.04.2020 tarihli ve       6386539 sayılı yazısı.

 

Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İlgi yazısı ile, Ülkemizin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele ettiği ve okulların tatil edildiği süreçte okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin uzaktan eğitim faaliyetleri ile mesleki ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, STK'lar ve alan uzmanı akademisyenler iş birliğinde ulusal ve uluslararası sertifikalı, 17 uzaktan eğitim programı hazırlandığı bildirilmiştir. 

Söz konusu uzaktan eğitim mesleki gelişim programları ile ilgili, Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okullarınızda görev yapan öğretmenler ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin bilgilendirilmesi, bu hizmetlerden etkili bir biçimde yararlanmaları konusunda yönlendirilmesi, desteklenmesi ve teşvik edilmesi hususunda;

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

                                                                                                       Kasım SÜLÜ

 

                                                                                                            Şube Müdürü

 

                                                                                                         

 

Ek :(...sayfa)

Dağıtım :

Tüm Okul Müdürlüklerine

 

 

VEZİRKÖPRÜ...............................MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

 

 

 

 

¸

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

 

 

 

Sayı: 52532194-774.01.03-E.638653915.04.2020

Konu: Uzaktan Eğitim Mesleki Gelişim Programları

 

 

 

........................VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

 

          Ülkemizin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele ettiği ve okulların tatil edildiği süreçte okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin uzaktan eğitim faaliyetleri ile mesleki ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, STK'lar ve alan uzmanı akademisyenler iş birliğinde ulusal ve uluslararası sertifikalı, 17 uzaktan eğitim programı hazırlanmıştır. Hazırlanan programlar UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından da akredite edilmiş ve MEBBİS üzerinden tüm öğretmenlerimizin başvurusuna açılmıştır. Ayrıca Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin mesleki ve bireysel gelişimlerini destekleyici eğitim imkânları hizmete sunulmuştur.

Söz konusu uzaktan eğitim mesleki gelişim programları ile ilgili Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan öğretmenler ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin bilgilendirilmesi, bu hizmetlerden etkili bir biçimde yararlanmaları konusunda yönlendirilmesi, desteklenmesi ve teşvik edilmesi hususunda gereğini rica ederim. 

 

 

                                                                                                                          Nazif YILMAZ

                                                                                                                                Bakan a.

                                                                                                                            Genel Müdür

 

 

 

 

 

 

 

Ek: Uzaktan Eğitim Mesleki Gelişim Programları (3 sayfa)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UZAKTAN EĞİTİM MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMLARI

 

1-      Bilgisayar Ağlarına Giriş Eğitimi (CCNA 1)- CİSCO iş birliği

İnternet temelli bir teknoloji altyapısına kavuşan Dünyamızda fabrikalardaki makinelerden ev eşyalarına, trafik ışıklarından günlük hayatımızda kullandığımız cihazlara kadar internete bağlı olup birbiri ile haberleşebilmektedir. Böyle bir ekosistemde ortaya çıkacak yeni işleri ve süreçleri kurmak ve yönetmek açısından ağ yönetimi önem kazanmaktadır. Bu eğitim ile öğretmenlerimizin gelişmiş ağlar hakkında bilgi sahibi olması ve bu ağların yönetilmesi konusundaki bilgi ve becerilerini artırılması hedeflenmiştir.

 

2-      Python Eğitimi- CİSCO iş birliği

Nesne yönelimli, yorumsal, modüler ve etkileşimli, yüksek seviyeli bir programlama dili olan Python makine mantığı ile insan mantığı arasında köprü kurmaktadır. Masaüstü uygulamaları, web uygulamaları, veri analizi ve görselleştirme uygulamaları gibi birçok program pyhton ile kolaylıkla yazılabilmektedir. Bu program ile öğretmenlerimizin günümüzün en çok kullanılan programlama dillerinden olan Python konusunda bilgi ve becerilerinin arttırılması hedeflenmiştir.

 

3-      Siber Güvenliğe Giriş Eğitimi- CİSCO iş birliği

Dünyanın dört bir yanındaki birçok kişi ve kurumun, milyarlarca cihazın birbirine bağlı olmasının güvenlik tehditlerine karşı kişi ve kurumları savunmasız duruma düşüreceği, verilerin gizliliği ve güvenliği konusunda pek çok problemi de beraberinde getirmektedir.

Milyarlarca cihaz birbirine bağlıyken verilerin güvenliği nasıl sağlanabilir? Sorularına karşı internet üzerinden bağlantı halindeki bir dünyanın temel taşı haline gelen Siber güvenlik kavramı hakkında öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

 

4-      Nesnelerin İnterneti (IoT)- CİSCO iş birliği

"Her şey birbiriyle bağlantılı olacak." Geleceğimizi yönlendirecek bu temel kuralı oluşturan Nesnelerin İnterneti ile sınırsız bağlantılar kurulabilmektedir. Toplantıya giderken arabadan kişiler takvimine erişebilmekte, varış adresini görebilmekte ve program gidilecek en doğru yolu seçebilmektedir. Günümüzde bu bağlantıların yaratacağı etkiler oldukça yüksektir. Nesnelerin İnterneti (IoT) mesleki gelişim programı ile öğretmenlerimizin bu kavrama ait bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

 

5-      Temel Bilişim Teknolojileri Eğitimi- CİSCO iş birliği

Öğretmenlerimizin Bilişim Teknolojilerine ait programları temel düzeyde kullanmaları hedeflenmiştir.

 

 

 

6-      Java Eğitimi (Temel Düzey)-ORACLE iş birliği

Bilgisayarlar, cep telefonları, oyun konsolları, internet uygulamaları ve yeni nesil akıllı televizyonlar başta olmak üzere birçok yeni teknolojik cihaz ve program Java programlama dilinin altyapısını kullanmaktadır. Bakanlığımız Doküman Yönetimi Sistemi (DYS) uygulaması da Java altyapısı kullanılarak hazırlanmıştır.

Java Temel Düzey Eğitimi ile öğretmenlerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

 

7-      Veri Tabanı Eğitimi (Temel Düzey) -ORACLE iş birliği

Günümüzde devlet kurumları bünyesinde bulunan birçok bilgi database olarak bilinen veritabanı sistemi ile saklanmaktadır. Verilerin belli bir alanda özellikle de belli bir düzen gerektiren veri tabanı sayesinde milyonlarca kişinin bilgilerine çok kısa bir süre içerisinde ulaşma imkânı sağlanabilmektedir. Okul kayıtları, nüfus müdürlükleri, banka ya da diğer birçok özel kurumların farklı insanlara verdikleri hizmetleri daha hızlı bir hale getirmesi için veri tabanı sistemini her daim kullanılmaktadır. Bu mesleki gelişim programı ile öğretmenlerimizin veri tabanı kavramına ait bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

 

8-      Dijital Girişimciliğin Temelleri-GOOGLE iş birliği

 Uygulamalı alıştırmalar ve gerçek hayattan örneklerin yer aldığı 26 modülden oluşan program ile öğretmenlerimizin Dijital Girişimcilik kavramına ait yeni beceriler edinmesi hedeflenmiştir.

 

9-      Bilgi İşlemsel Düşünme Becerisinin Disiplinler arası Yaklaşım ile Öğretimi-GOOGLE iş birliği

Çocuklarımızın problem çözme becerilerini geliştirmek ve onlara dijital yeterlikleri kazandırmak isteyen öğretmenlerimizin daha önce kullandıkları geleneksel yaklaşımlardan farklı disiplinler arası yaklaşımları ve uygulamaları eğitim öğretim süreçlerinde kullanmaları hedeflenmiştir.

 

10-  Android Uygulamaları Flutter ile Yazılım Geliştirme-GOOGLE iş birliği

Flutter, Google tarafından oluşturulan açık kaynaklı bir yazılım geliştirme kitidir. Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Google Fuşya ve web için uygulamalar geliştirmek için kullanılan ve birden çok platformda çalışan uygulamalar geliştirilebilmektedir.

 

11-  Kotlin ile Yazılım Geliştirme-GOOGLE iş birliği

Günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal medya uygulamaları başta olmak üzere birçok büyük uygulamanın da kod yapısını oluşturan Kotlin, açık kaynak kodlu, nesneye yönelik programlama imkânı sunan bir programlama dilidir. Gelişmiş kütüphane yapısı, Java başta olmak üzere diğer kod kütüphaneleri ile uyumluluğu ve az kod ile çok gelişmiş ve kararlı uygulamalar yapılmasına olanak tanımaktadır. Google işbirliği ile hazırlanan bu programla öğretmenlerimizin mobil uygulama oluşturma konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

 

 

 

12-  Bilgisayar Destekli Tasarım (AUTODESK FUSION 360)- AUTODESK iş birliği

Fusion 360-3 boyutlu modeller yapabilen, bu modelleri test ederek, modelleri anime edip çıktı edinilebilecek bir modelleme programıdır. AutodeskFusion 360 Programı özgür ve esnek bir biçimde yüzey ve katı modellemeye imkân sağlamaktadır

Autodesk işbirliğiyle hazırlanan Bilgisayar Destekli Tasarım (AUTODESK FUSION 360) Kursu ile öğretmenlerimizin 3 boyutlu çizim ve anime konularındaki bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

 

13-  Herkes Kod Yazabilir-APPLE iş birliği

14-  Üretkenlik ve Yaratıcılık Uygulamaları-APPLE iş birliği

15-  Proje Danışmanlığı Semineri-TÜBİTAK iş birliği

16-  Müze Eğitimi-Ankara Üniversitesi iş birliği

17-  Okul Tabanlı Afet Eğitimi-AFAD-JICA iş birliği

 

 

 

 

                                                           

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.04.2020 - Güncelleme: 29.04.2020 08:20 - Görüntülenme: 198
  Beğen | 0  kişi beğendi