Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca genci ilgilendirecek bir düzenleme yaptı. Liseler için yapılan yeni yaş düzenlemesine göre 18 yaş üstü öğrenciler de liseye kayıt yaptırabilecek.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Eylül ayı Tebliğler Dergisi´ni yayımladı.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı kursları iptal ederken yeni kurs açılmasını da onayladı. Bakanlık Makamının onayı ile; 2 yeni kurs programı uygulamaya konulmuş, 46 kurs programı güncellenmiş ve 2 kurs programın yayından kaldırılmıştır.

Eyl

İlçe milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Demircan başkanlığında yapılan Eğitim Bölgesi Müdürler Kurulu Toplantısına katıldık.Eğitim Öğretim ile ilğili konular ele alındı.Verimli bir toplantıydı.

Eyl

Vezirköprü Dağıtıcı firmada bulunan Eksik kitaplarımızı aldık.Öğrencilerimize tağıtımını yapıyoruz.

Eyl

Tıpkı kişiler gibi, milletlerin de karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri, gerçekten erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de, yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir.

Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin bir temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı bir destandır 15 Temmuz.

Eyl

Kıymetli Öğretmenlerim; Mesleğinizin asıl amacı, çocuklarımıza çağın gerektirdiği bilgi donanımı kazandırmak, ilgi ve kabiliyetlerini geliştirmek, millet bilincini yaşatabilmek için milli kültür ve değerlerimizi aktarmaktır. Nesillerin; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetişmesi en büyük amacımızdır.

Eyl

2018 -2019 Eğitim Öğrertim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını dileriz.Ögrencilerimiz , öğretmenlerimiz ve velilerimizin için verimli,özverili,beklentilerin karşılandığı ve hedeflerin gerçekleştirilebildiği bir yıl olsun.

Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan SARIER ;

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Demircan,Okul Müdürü arkadaşlarımız Eyüp Kumaş ,Salih Koç ile birlikte Mehmet Paşa okulu ziyaret edildi.Okul Müdürü Fazıl Engin kardeşimizin okulda yarattığı farkındalığı gördük.Emeğine yüreğine sağlık.Şahsında tüm eğitim camiasına yeni öğretim yılının bin hayırlı ve başarılı olmasını dilerim.

Eyl

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ders zilinin çalmasına sayılı günler kala okul müdürlerine seslendi. “Bütün öğretmenlerimizin gözüne gözleriniz değsin. Oradan gönüllerine inin.” diyen Bakan Selçuk, “Gerçek yetki şahsiyettir. Siz, öğretmenler odasında saygınlık uyandırdığınızda, inanın bütün okul size saygı duyacaktır.” ifadesini kullandı. “Bizim şartları zor olan okullardaki kahramanlara ihtiyacımız var.” sözleriyle Okul Müdürlerine çağrıda bulunan Bakan Selçuk, “Okullarımızın tuvaletlerinden başlayarak bahçesini ve çevresini pırıl pırıl yapalım. Eğer okullarımızın arasındaki fark azalırsa Türkiye’deki fark azalır, biz bunu yapabiliriz.” dedi.

Eyl

Okulumuzun Bilişim Teknolojileri Alanı Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne taşınmıştır.

Eyl

FEDAKAR ÖĞRETMENLERİMİZ İŞ BAŞINDA..Okulumuz öğretmenleri büyük bir fedakarlıkla çalışma odaları ,öğretmenler odası temizliğini el birliği ile gerçekleştirdiler.Tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz Ögretmenleri ve idareci kadronun da katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel kahvaltılarımızla bir ve bütün olma ,dayanışmayı arttırmada güzel adımlar atılmaktadır.

Eyl

Samsun Akademi ´nın bu yılki ikinci faaliyeti olarak gerçekleştirilen okul müdürlerine ve müdür yardımcılarına yönelik eğitim,liderlik,yönetim,okul ve rehberlik konferansında konuşmacılar;

Prof.Dr. Servet Özdemir      -     ´ Eğitim Ekosistemi ve Okul ´

Prof.Dr. Necati Cemaloğlu   -     ´ Yönetim Becerileri ve Liderlik ´